Aktiviteter

bjørnespor

Det er merkede turstier rundt i terrenget hvor en kan finne gamle tufter fra gruvedriften, sjeldne planter, eller andre severdigheter og opplevelser.

Fra senteret kan du følge merkede stier inn til bl.a den populære nordkalottleden. Det er flere merkede DNT stier du kan følge både til DNT hytter i Sulisfjellene, og videre inn i Sverige eller over til Saltdal. Veien videre nordover i vårt vakre land, er også godt merket herfra.

Vi anbefaler absolutt en guidet tur av Fjellfarer.no i området.  Det er mangt og meget guidene har å vise fram. Både av naturen og gammel gruvedrift. Gruvedrifta oppleves jo også veldig godt både i museet og i besøksgruva. For besøk i disse, kontakter du Nordlandsmuseet. Linker til begge finner du på forsida vår.

I Sulisfjellene er det store muligheter for å møte på skogens konge elgen, luftens hersker kongeørnen eller reinsdyr. Er du heldig, kan du også få oppleve rovdyrene gaupe og jerv, og har du virkelig flaks, kan være heldig å få se spor etter bamsen i fjellene.

 

Høstens frukter i form av sopp, blåbær og ikke minst tyttebær kan høstes i store mengder i lett terreng rett ved turistsenteret.

Når snøen har lagt seg, kan du nyte naturen i oppkjørte skiløyper, eller du kan tråkke dine egne skispor inn i en fantastisk fjellverden.

Vi arrangerer også blåturer med aktiviteter. Disse tilpasses antallet gjester og deres ønsker.